De meest complete en voordelige elektrische SUV

Vanaf € 495,- p/m en nu nog met 8% bijtelling!


Innovatieve technologieën
voor geavanceerde beveiliging.

De Aiways U5 combineert een groot aantal actieve met passieve veiligheidstechnologieën en gemaksmaatregelen. Hij is standaard uitgerust met 12 ultrasoonradars, 5 HD-camera's, 3 millimetergolfradars en 2 binnencamera's en maakt zo een volledig digitaal zicht rondom mogelijk. De sensoren en camera's registreren wegen, voertuigen, voetgangers en obstakels en helpen aanrijdingen te voorkomen. Bovendien zorgen 6 airbags en verschillende geavanceerde rijhulpsystemen voor uw bescherming.

De passagierscel voldoet aan de 5-sterrenvereisten van Euro NCAP. Extra beveiligingsfuncties voorkomen diefstal of helpen bij noodsituaties. Dankzij het extreem lage zwaartepunt wordt de zijwaartse kanteling ook in bochten verminderd. Dit komt tot uiting in een wendbaarder en dynamischer, maar altijd veilig rijgedrag. De U5 is klaar voor autonoom rijden (L2 +).

Proefrit plannen Offerte aanvragen


De carrosserie

De kooicarrosserie van de Aiways U5 is 's werelds eerste carrosserieconstructie gebaseerd op een “stalen bovenzijde - aluminium onder” principe. Het overeenkomstige materiaal wordt gebruikt waar het nodig is. De passagierscel van de U5 bestaat uit een mengsel van 52% aluminium en 47,6% hoogwaardig staal en is ontwikkeld door de engineeringteams van Aiways in Duitsland en China. Het gebruikte staal is ongeveer vier keer sterker dan conventioneel hoogwaardig staal. Dankzij baanbrekende lijm-, giet- en vormtechnieken is het chassis ongeveer 50% stijver dan een vergelijkbare staalconstructie en bereikt zo stijfheid op Euro NCAP 5-sterrenniveau. Gegoten aluminium zorgt voor een lichtere en stijvere algehele constructie. Het resultaat is een standaardmodel met een leeggewicht van 1.720 kg, inclusief 63kWh-accu. Het premiummodel weegt 50 kg meer.Aandrijflijn en accupakket

De door Aiways zelf ontwikkelde permanent magnetische synchrone elektromotor is een krachtige motor met een indrukwekkend vermogen: 150 kW (204 pk) en een maximumkoppel van 310 Nm garanderen een dynamische respons in combinatie met maximale efficiëntie en nul emissies.

Het accupakket dat in een sandwichstructuur in de Aiways U5 is geïnstalleerd, bestaat uit 24 modules met een hoge energiedichtheid. De modules zijn afkomstig van de gerenommeerde leverancier CATL, terwijl de batterij en batterij-elektronica in eigen huis ontwikkeld zijn. De innovatieve accu haalt een vermogen van 63 kWh en drijft de motor aan met ruim 150 kW en 310 Nm. Dit maakt een actieradius van 410 km mogelijk (390 km voor het premiummodel). * Vanwege de hoge laadefficiëntie duurt het opladen van 20% tot 80% (DC) slechts 35 minuten.

* bepaald onder testomstandigheden vergelijkbaar met WLTP, officieel rapport van juli 2020

In tegenstelling tot andere auto-accusets heeft het Battery Pack in de U5 een gepatenteerde sandwichstructuur. De meerlaagse structuur voegt een isolatieschild toe tussen de batterijmodule en de koelplaat. Op deze manier wordt de “droge zone” (batterijmodule) gescheiden van de “natte zone” (koelplaat). De efficiënte koeling en voorverwarming verbeteren de efficiëntie van de batterij, wat een hogere capaciteit en dus een groter bereik mogelijk maakt. Bovendien profiteert u van een lange levensduur. Zelfs na 8 jaar levert het Battery Pack nog steeds 75% van de originele capaciteit.

De scheiding van de droge en natte zone garandeert een niveau van veiligheid dat voorheen onbereikbaar was, zelfs als de batterij zou vervormen of breken. Zelfs bij een aanzienlijke impact is de batterijmodule beschermd tegen ontsnappend koelmiddel. Dit elimineert het risico op brand of zelfs een explosie. Bovendien dient een opening van 15 mm tussen de onderkant van de batterijplaat en de batterijmodule als stootbescherming.

Goed geïsoleerd, wordt de batterijmodule tegen oververhitting beschermd door een waterkoelsysteem. Tegelijkertijd verhoogt het ook de laadefficiëntie en maakt het een hogere capaciteit mogelijk. Uitgebreide simulaties en tests (inclusief knijptest, valtest, brandtest, overstromingstest, triltest) bevestigen dat het koelsysteem in de U5 eersteklas veiligheid biedt.